Tot ce vrei sa stii despre cosmeticele naturale

Tot ce vrei sa stii despre cosmeticele naturale

In ultimii ani, machiajul natural a devenit extrem de popular. Oamenii au grija mai mult de ceea ce isi aplica pe fata si pe corp. Studiaza etichete, cerceteaza marcile si invata despre substantele potential daunatoare care se gasesc in machiajul traditional. In consecinta, oamenii se indreapta catre un machiaj mai natural, precum rujul colorat cu pigment de fructe. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de machiaj curat, verde sau netoxic. In acest articol, vom explora diferentele dintre cosmeticele naturale si cel obisnuite.

– Cosmeticele naturale vs. Obisnuite

  Principala diferenta intre machiajul natural si cel obisnuit sunt ingredientele. In general, machiajul se numeste natural daca contine ingrediente din surse naturale. De obicei are o cantitate minima de substante modificate sau sintetice. Iata câteva ingrediente pe care probabil nu le veti regasi in cosmeticele naturale:

  •  Conservanti sintetici. –Machiajul natural nu contine conservanti meniti sa creasca termenul de valabilitate.
  •  Coloranti artificiali. -Culorile stralucitoare ale machiajului obisnuit depind de coloranti si pigmenti sintetici. Cosmeticele naturale folosesc in schimb surse naturale.
  •  Parfumuri artificiale. – Un parfum sintetic este un cocktail de substante chimice, dar marcile nu trebuie sa le enumere. Aceste parfumuri nu sunt utilizate in cosmeticele naturale.
  •  Metale grele. – In timp ce metalele grele precum plumbul si arsenul se gasesc in natura, acestea sunt legate de probleme de sanatate in doze mari. Machiajul natural ar trebui sa indeplineasca limitele de siguranta pentru aceste ingrediente.

– Cost

De obicei, cosmeticele naturale costa mai mult decât machiajul obisnuit. Acest lucru se datoreaza faptului ca produsele cosmetice naturale sunt adesea fabricate cu ingrediente de inalta calitate si fara umpluturi ieftine. In plus, acestea sunt, de obicei, fabricate in loturi mai mici decât in productie in masa.

Curso Online de Cosmética Natural - Aprendum

– Beneficiile cosmeticelor naturale:

Desi nu toate cosmeticele naturale sunt create la fel, exista unele avantaje generale pentru utilizarea lor.

  1. Expunere redusa la ingrediente daunatoare

Multe persoane prefera machiajul natural, deoarece are mai putine ingrediente sintetice potential daunatoare. De exemplu, parabenii sunt conservanti sintetici care se gasesc deseori in produsele cosmetice obisnuite. Corpul absoarbe parabenii prin piele si ii excreta in urina.

  • Mai putine dureri de cap induse de miros

Unele companii isi parfumeaza cosmeticele cu parfumuri artificiale. De obicei, acest lucru este facut pentru a masca alte ingrediente sau pentru a imbunatati marcajul produsului. Dar, potrivit unui articol din 2014, mirosurile pot declansa dureri de cap la persoanele predispuse la migrena. Pentru unii, aceasta poate include parfumuri utilizate in machiaj. Deoarece cosmeticele naturale este sunt create cu parfumuri naturale sau uneori sunt neparfumate, pot fi o alternativa ideala daca sunteti sensibili la mirosurile puternice.

  • Risc mai mic de iritare a pieli

Conservantii, colorantii si aromele din machiajul obisnuit pot provoca dermatita de contact. Aceasta implica o eruptie rosie si mâncarime datorata sensibilitatii pielii sau a unei reactii alergice. De fapt, produsele cosmetice sunt cea mai frecventa cauza a dermatitei de contact, potrivit unui studiu.

  • Mai sigure pentru pielea sensibila

Cosmeticele naturale sunt in general bine tolerate de catre persoanele cu piele sensibila. Pe de alta parte, produsele cosmetice obisnuite, adesea declanseaza eruptii si cresc iritarea. De exemplu, persoanele cu eczeme sunt incurajate sa utilizeze produse fara coloranti sintetici. Se recomanda, de asemenea, machiajul cu ingrediente vegetale. Spre deosebire de machiajul traditional, produsele naturale au mai multe sanse sa bifeze aceste cerinte.

Daca doriti sa va „curatati” rutina de infrumusetare, luati in considerare utilizarea cosmeticelor naturale. Produsele de infrumusetare curate sunt de obicei lipsite de ingrediente daunatoare precum parabeni, ftalati si parfum sintetic. De asemenea, sunt mai sigure pentru pielea sensibila.

Lasă un răspuns