Spirulina, o alga cu efecte miraculoase pentru organism

Spirulina, o alga cu efecte miraculoase pentru organism

Spirulina este de obicei descrisa ca fiind o alga albastra-verde, dar in realitate este o cianobacterie. Cianobacteriile isi primesc numele de la pigmentul albastrui ficocianina, pe care il folosesc pentru a capta lumina pentru fotosinteza. De aceea, spirulina contine si clorofila.

Spirulina creste atat in apa dulce, cat si in apa sarata si poate fi consumata atat de oameni, cat si de animale. Este considerata un superaliment, avand o multime de nutrienti benefici pentru sanatate si poate fi gasita sub forma de pudra sau sub forma de tablete.

Acestea fiind spuse, iata cateva motive pentru care ar trebui sa consumi spirulina zilnic:

Este un detoxifiant puternic.

Spirulina ajuta la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv a metalelor grele. Metalele grele sunt un grup de 23 de elemente ce pot fi periculoase, chiar si in concentratii scazute. In acest grup gasim, printre altele, plumbul, arsenicul si mercurul. Prea mult metal greu in organism poate fi toxic si poate cauza otravire.

Intareste sistemul imunitar.

In fiecare toamna si iarna, oamenii cauta modalitati naturale de a-si proteja sistemul imunitar de gripa si raceala.

O modalitate excelenta de a stimula sistemul imunitar in mod natural este de a consuma mai multe fructe si legume proaspete. Dar adaugarea spirulinei poate ajuta, de asemenea.

Conform mai multor studii, suplimentarea organismului cu spirulina ajuta la cresterea continutului de hemoglobina al celulelor rosii din sange si imbunatateste sistemul imunitar al oamenilor in varsta.

Spirulina

Are proprietati anticancerigene.

Peste 70 de studii stiintifice arata ca spirulina este un puternic luptator impotriva cancerului – in special impotriva cancerului oral. Doua dintre aceste studii au constatat ca 1 gram de spirulina pe zi are potentialul de a reduce cu pana la 45% leziunile precanceroase.

Are proprietati antiinflamatorii.

La fel ca majoritatea superalimentelor, spirulina are un continut ridicat de antioxidanti, in special de fitocianina.

Fitocianina nu numai ca ofera algelor culoarea verde-albastruie, dar este si un puternic antiinflamator. Una dintre calitatile acestui antioxidant este de a combate si elimina radicalii liberi ce provoaca daune oxidative.

Reduce nivelul de colesterol rau.

Daca esti in cautarea unui mod natural de a reduce colesterolul rau (LDL), iti recomandam sa iei in considerare consumul zilnic de spirulina.

Intr-un studiu din 2014 publicat in “Journal of the Science of Food and Agriculture”, cercetatorii au oferit unui grup de 52 de participanti 1 gram de spirulina in fiecare zi, timp de 12 saptamani. Dupa aceasta perioada de timp, participantii si-au retestat panoul lipidic, iar rezultatele au aratat ca trigliceridele au fost reduse, in medie, cu 16,3%, iar LDL cu 10,1%.

Un alt studiu din 2016 a oferit rezultate similare: adaugarea spirulinei in dieta poate reduce semnificativ colesterolul total, diminuand nivelul de LDL si crescand usor nivelul de HDL (colesterol bun).

Lasă un răspuns