Stiati ca inclusiv samburele de avocado poate fi consumat?
Ba, mai mult, samburele de avocado are chiar mai multe proprietati nutritive decat fructul in sine!
Samburele de avocado contine 70% din intreaga cantitate de antioxidanti a fructului, in timp ce pulpa si coaja contin doar 30%!
In urma unor experimente realizate de curand, studiile arata ca samburele de avocado poate reduce semnificativ nivelul zaharului din sange in cazul pacientilor cu diabet.
Testele facute asupra extractului din samburele de avocado arata ca acesta are si proprietati antioxidante puternice.
Pentru ca samburele de avocado este foarte tare, inainte de a fi consumat trebuie preparat. In primul rand, trebuie uscat la cuptor la o temperatura ridicata, pentru cateva ore. Odata ce samburele de avocado este deshidratat, acesta poate fi maruntit si pus intr-un blender sau un procesor pentru a fi transformat intr-o pudra, utilizata mai apoi in smoothie-uri, ceaiuri sau sosuri. Cu toate astea, odata ce samburele de avocado este deshidratat, cantitatea de antioxidanti scade.
Tine minte: samburele de avocado are un gust amarui, iar daca alegi sa-l utilizezi in smoothie-uri va trebui sa te asiguri ca echilibrezi gustul cu ceva dulce, cum ar fi fructe: banane, capsuni si altele.